Webapplicaties

Een webapplicatie is een programma waar de input en output verzorgt wordt via de browser. In principe kan een webapplicatie vanalles zijn en eigenlijk zijn de meeste websites eigenlijk ook te definiëren als ‘webapplicaties’. Wij zullen hier in gaan op verschillende soorten applicaties:

Content Management Systeem

Een Content Management Systeem (CMS) is een applicatie waarmee de inhoud van websites bijgehouden kan worden. Stel uw website heeft diverse pagina’s, maar u wilt regelmatig deze pagina’s qua inhoud updaten. Dit kan op een statische website door de bestanden te bewerken, maar dit is omslachtig en u dient wel verstand te hebben van HTML opmaakcodes. Een CMS zorgt er voor dat deze kennis eigenlijk niet nodig is. U logt in op het CMS, kiest de pagina die bewerkt moet worden en verandert simpel de tekst in een scherm die niet onder doet voor het tekstverwerken in de office-pakketten (zoals Word). Een website kan ook een blog hebben, nieuwsberichten, agenda’s en andere items die regelmatig geupdate worden. Een CMS zorgt er voor dat u zonder technische kennis dit eenvoudig kan wijzigen.

Treehugger kan voor u een website ontwerpen en daarachter een CMS plaatsen. Dit kan een op maat gemaakt CMS zijn of een standaard CMS (wij gebruiken hiervoor vooral WordPress).

Winkelsystemen
Denk hierbij aan het opzetten van een winkel. Met producten of diensten. Gebruikers kunnen hier bestellingen doen en afrekenen (koppelingen met betaalsystemen zoals Paypal en iDeal). Winkelsystemen kunnen de vorm hebben van een webwinkel vol met producten, maar het kunnen ook op maat gemaakte bestelsystemen zijn voor een enkel product.

Userinput systemen
In dergelijke systemen staat input van de gebruiker centraal. Dit kan heel divers zijn. Bijvoorbeeld een e-mailactie, waarbij de gebruiker zijn naam en e-mailadres invult en na verzenden de e-mail met ondertekening bezorgt wordt. Echter kan het ook gaan over complexere systemen, waarbij er sprake is van dat gebruikers mee participeren in onderzoeken. Ter voorbeeld zou dat kunnen gaan over een systeem waar gebruikers commentaar kunnen geven op een document.

Er zijn dus veel mogelijkheden. Vertel ons uw wensen, dan kunnen wij een offerte op maat bieden.